HockeyNews
PLUS

AIK letar center: "Vi kollar av marknaden"

(9746) jussi salo
Bildbyrån

Publicerad: 4 september 2019

FacebookXWhatsApp

Med två veckor kvar till premiären håller AIK fortfarande dörren öppen för eventuella nyförvärv.

Prio just nu är en center.

– Vi kollar av marknaden och ser vad som finns där, säger tränaren Jussi Salo.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Det har varit en minst sagt händelserik silly season för AIK:s del. En stor del av de bärande spelarna från förra säsongen har lämnat klubben och under sommaren har AIK haft inte mindre än nio spelare på tryout.

Fyra av dessa belönades förra veckan med permanenta avtal och en femte (Simon Wassberg) kommer att inleda säsongen i J20-laget då han just nu är skadad.

Under måndagen blev det dessutom klart att Marcus Karlberg lånas in från Leksand. Den JVM-aktuelle 19-åringen är på ett sätt en ersättare till Lukas Macklin som är knäskadad och missar hela säsongen.

– Ja, litegrann så. Det är samma typ av spelare, rightare, ganska liten men explosiv och snabb, säger tränaren Jussi Salo till HockeyNews.se.

Det är två veckor kvar till AIK:s seriepremiär mot Vita Hästen, men det kan hända mer i truppen innan dess. 

Klubben håller ögon och öron öppna för att eventuellt plocka in ytterligare en center. Just nu har AIK tolv forwards på kontrakt.

– I det stora hela är vi ganska nöjda just nu, men på centersidan kollar vi av marknaden och ser vad som finns där. Just nu finns det inte så mycket, det börjar bli ganska tomt. Vi kikar lite men har inget som är konkret just nu, säger Salo.

Jagar ni aktivt eller är det om det skulle dyka upp rätt namn?

– Det är mer om det dyker upp rätt namn. Om det blir behov så har vi duktiga juniorer som vi kan lyfta upp och där har vi redan haft tre-fyra spelare som har tränat med oss, så på det sättet är det ingen panik. 


AIK:s 17 nya spelare: Simon Wassberg (HV71 J20), August Hedlund (uppflyttad från J20), Jonatan Asplund (uppflyttad från J20), Ricard Blidstrand (ny från Karlskoga), Oskar Drugge (ny från Timrå), Isac Heens (ny från Södertälje J20), Robin Jacobsson (ny från Graz 99ers), Samuel Sjölund (uppflyttad från J20), Emil Aronsson (ny från Mora), Sebastian Frantz (ny från Almtuna), Marcus Karlberg (lån från Leksand), Oscar Milton (ny från Almtuna), Johan Porsberger (ny från Leksand), Henrik Rommel (ny från Vita Hästen), Jacob Svensson (ny från Almtuna), Kim Tallberg (ny från Tingsryd), Carl Wassenius (uppflyttad från J20)

Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!